Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Септември » 28 » Във Второ СОУ Търговище отбелязаха Европейския ден на езиците
08:14
Във Второ СОУ Търговище отбелязаха Европейския ден на езиците

На 25 септември 2015 г. учениците от Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище отбелязаха Европейския ден на езиците – 26 септември. Зоната за социални контакти на Кибер центъра на училището се превърна в зона на езиковото разнообразие и любознателността. Преподавателите по английски език Петя Глеридис, Мария Марчева, Невяна Петкова, Светла Радева и дванадесетокласниците Иво, Георги и Жоро от клуб „Евронавигатор“ предложиха на учениците от V, VІ и VІІ клас презентации, видео клипове, любопитни факти, занимателни въпроси на различни европейски езици. По нетрадиционен начин, чрез използване на интерактивни методи и ИКТ, всички имаха възможността да усъвършенстват своите умения по чужди езици. Галя Панайотова – директор на училището – поздрави организаторите за интересната изява.

Инициатор за провеждането на Европейския ден на езиците 26 септември е Съветът на Европа. На този ден се чества езиковото многообразие на континента: над 200 европейски езика, 24 официални езика на ЕС, около 60 регионални/малцинствени езика, както и още много други езици, говорени от хора от други части на света. Първият Европейски ден на езиците се проведе през 2001 г. и оттогава се чества всяка година.

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Клуб "Евронавигатор" | Views: 1115 | Добавено от: Rebi | Rating: 3.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar