Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Ноември » 16 » „За честта на родината“ – съвместни дейности между Второ СУ Търговище и Военно окръжие Търговище
16:54
„За честта на родината“ – съвместни дейности между Второ СУ Търговище и Военно окръжие Търговище

„За честта на родината“ е темата на изложбата, която бе открита на 16.ХІ.2016 г. във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище. Изявата е посветена на предстоящия празник на училището, както и на двете бележити годишнини – 100 години от Тутраканската епопея и 100 г. от създаването на епичния български  марш „Велик е нашият войник“.

Г. Йорданова, заместник-директор, откри изложбата и награди Весела Недялкова от ХІ г клас и Диляна Славчева от ХІ в клас - отличени в литературния конкурс на същата тема. Рисунките и литературните творби на учениците представят героизма и себеотрицанието на българския войник в съдбоносни моменти от нашата история, показват признателността на съвременниците, загинали за свободата на България. На откриването присъстваха майор Любомир Колев – заместник-началник на Военно окръжие, и Галя Рашкова от Военно окръжие Търговище, които с интерес разгледаха изложбата. Пламен Иванов – заместник-директор на ІІ СУ, заяви, че изложбата и литературният конкурс са част от съвместните дейности между училището и Военното окръжие Търговище – между двете институции съществува постоянно партньорство с цел възпитаване на младите хора в дух на родолюбие.

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 625 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar