Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Юли » 28 » За пътна безопасност през лятната ваканция
07:58
За пътна безопасност през лятната ваканция

Черната статистика сочи, че в България всяка година над 1000 деца стават жертва на пътно-транспортни произшествия. Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище обединява усилията си с другите институции, за да бъдат предотвратени тези трагедии. Пешеходци на пътя, пътници в автомобилите или водачи на моторни превозни средства – всички сме длъжни да спазваме правилата.

От Отдел “Пътна полиция”, Главна дирекция “Национална полиция” са изготвили

ПРАКТИЧЕСКИ ПРЕПОРЪКИ
За пътна безопасност на децата през лятната ваканция – 2015 г.

Тези препоръки се базират на анализа на пътнотранспортните произшествия с деца и на изводите за обстоятелствата и предпоставките за тяхното настъпване. Насочват вниманието към възникването на рисковите ситуации и предпазват от попадане в тях. Възприемането им и тяхното спазване изграждат защитно поведение както у водачите на пътни превозни средства (ППС) и възрастните хора, които се грижат за сигурността на децата, така и у самите подрастващи, участници в движението.

>>> ИЗТЕГЛИ <<<

 

Категории: Безопасност на движението по пътищата | Views: 982 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
avatar