Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

Начало » Безопасност на движението по пътищата
1 2 »

Петокласници от Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище проведоха практическо занятие по безопасност на движението по пътищата. Петър Солаков – старши учител по технологии и предприемачество, организира беседа и демонстрация за учениците на кръстовище в района на училището, съвместно със служител от Районно управление „Полиция“ Търговище. 

Прочети още ›››

 На 17.11.2016 г.  във  II СУ „Професор Никола Маринов” Търговище беше отбелязан Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия. Бяха проведени беседи с учениците за безопасността на движението по пътищата. Децата с желание рисуваха по темата, а с техните рисунки бе организирана изложба.

Прочети още ›››

По време на Европейската седмица на мобилността и във връзка с Европейския ден без загинали хора – 21 септември учениците от Детското полицейско управление на Втора гимназия-Търговище  се включиха в специализирана акция на КАТ-Пътна полиция.

Прочети още ›››

Второ СУ ,,Професор Никола Маринов“ се включи в Националната кампания ,,Да запазим децата на пътя“.

На 17.09.2016г. районни полицейски инспектори към РУ - Полиция влязоха в класните стаи, за да напомнят на малките първокласници да спазват основните правила за безопасност- да не изскачат внезапно на пътното платно, да пресичат само на обозначените за това места, да спазват стриктно определените от родителите маршрут към училището или други места, които често посещават.

Прочети още ›››

Петокласниците от Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище проведоха велосъстезание и викторина на тема „Да пазим децата на пътя“, свързана с безопасността на движението по пътищата. Децата решаваха листовки с въпроси по БДП, подреждаха пътни знаци под формата на пъзел, симулираха оказване на долекарска помощ при пътно-транспортно произшествие.

Прочети още ›››

Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия – 15 ноември - бе отбелязан от учениците  от ІІІ „д” клас при ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище,  с класен ръководител Ана Цанкова.

Прочети още ›››

Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище се включва в Националната  кампания   на  „Да  запазим  децата  на  пътя“. Седмицата от 7 до 13 септември 2015 г. е посветена на превенцията на детската пътна безопасност и е с мото „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“.

Прочети още ›››

Черната статистика сочи, че в България всяка година над 1000 деца стават жертва на пътно-транспортни произшествия. Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище обединява усилията си с другите институции, за да бъдат предотвратени тези трагедии. Пешеходци на пътя, пътници в автомобилите или водачи на моторни превозни средства – всички сме длъжни да спазваме правилата.

Прочети още ›››

Днес 19.06.2015 г. с учениците от ІV клас и със съдействието на служители от КАТ -Търговище участваха в акция за съвети по безопасно пътуване по пътищата. Акцията протече много интересно. Децата видяха в какво се състои работата на пътна полиция. Участваха в спирането на автомобилите и заедно със служителите проверяваха документи и изправността им. Раздаваха интересни брошури на шофьорите и им пожелаваха „Лек път” .

Прочети още ›››

Във връзка с Третата Глобалната седмица  за пътна безопасност на ООН в Република България - 4 – 11 май 2015 година във Второ СОУ ,,Проф.Н.Маринов“ се създадоха и проведоха редица инициативи, подкрепящи безопасността на децата при движение на пътя.

Прочети още ›››

Отчет на комисията по БДП
в края на първи учебен срок за
учебната 2014/2015 г.

Във връзка със заложените дейности по плана на УК по  БДП за учебната 2014/2015г.  с учениците от Второ СОУ,,Проф.Н.Маринов“ се проведоха редица мероприятия и инициативи.

 

Прочети още ›››

Ученици от начален етап  на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов” се забавляваха, учейки правилата за движение по пътищата,  заедно с артисти от Драматичен театър Търговище. Те участваха в образователното шоу „Калпазански рай”.

Прочети още ›››

1-12 13-16