Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2012 » Май » 7 » Заедно по пътя на словото
11:52
Заедно по пътя на словото
 
На 3 май 2012 г. ученици от ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” Търговище участваха в Литературни вечери 2012, организирани от Читалище „Напредък 1864". Присъстваха и много граждани, любители на словото, родители. Г-жа Н. Захариева, началник на РИО Търговище, поздрави всички за празника на духа, организиран от Читалището. Тя пожела на младите творци все така да обичат литературата, защото изкуството облагородява човека и го прави по-добър.
Най-осезателно от всички училища в града бе присъствието на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов”. Свои творби представиха участници в клубовете „Слово" с ръководител Ирина Ризова, „Силата на словото" - Йорданка Филева и „Добротворчество" - Зорница Апостолова. Младите актьори от ателие „Театърът - сцена на живота" с ръководител Здравка Радева изнесоха литературна композиция по стихове на съвременни български поети. Индивидуални участници от ПГИЧЕ „Митрополит Андрей" и от ПГИИ „Джон Атанасов" прочетоха свои стихотворения и разкази. Изпълненията на пиано на дванадесетокласничката Анджелика Цветанова допринесоха за емоционалната атмосфера на вечерта.
 
Радка Иванова, журналист и читалищен деец, благодари на всички и изказа своята удовлетвореност, че младите хора на Търговище отново са заедно със своите родители и учители в залата на читалището, чиято сцена винаги ще е тяхна. Те търсят емоцията на тези традиционни литературни вечери, която им е нужна в нашия динамичен свят. „Читалището и училищата в нашия град винаги са били партньори и ще останат такива в отглеждането на младите търговищки таланти” – заяви тя.
 
Йорданка Филева
Училищен пресцентър
ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” Търговище
Категории: Иновативни практики | Views: 735 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar