Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Юни » 25 » Заключителна изява на клуб „Архимед” и клуб „Математическа мозайка”
09:19
Заключителна изява на клуб „Архимед” и клуб „Математическа мозайка”

На 11 юни 2014 г. се проведе заключителната изява на клубовете „Архимед” и „Математическа мозайка. С изявата учениците от клубовете показаха какво са научили през изминалите месеци:

  • Кога, къде и как е възникнала математиката.
  • Как се решават забавни, логически и задачи от математически състезания и олимпиади.
  • Какво са научили за големия принос на древногръцките математици - за събиране, описване и обогатяване на математическите си знания.

Решаваха с голям интерес задачи и от Математическа лингвистика.

Всички ученици от клубовете подготвиха презентации и табла за известни математици допринесли за разитието на математиката. Подготвиха изложба за 100 годишнината от рождението на забележителния български математик Проф. Алипи Матеев и 40 години от създаване на кубчето на Рубик.

Проведе се състезание за най бързо подреждане на кубчето. Сформираха се отбори от по трима участника и всеки отбор имаше на разположение 20 минути да подреди куба. Някои участници бяха готови много преди изтичане на определеното им време.

За положения труд бяха възнаградени със скромни награди и сладко изкушение по парче торта.

Тръгнаха си удовлетворени от прекрасните и приятни минути от забавната част на математика. Участниците и публиката усетиха, че математиката може да бъде не само сериозна и трудно разбираема, а забавна и величествена.


   

   

   

Категории: "УСПЕХ" | Views: 834 | Добавено от: Rebi | Тагове: клубове, Успех, математика | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar