Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2012 » Юни » 27 » ЗАКЛЮЧИТЕЛНА ИЗЯВА на клуб „Архимед” – VI клас
12:22
ЗАКЛЮЧИТЕЛНА ИЗЯВА на клуб „Архимед” – VI клас


В началото на месец февруари по проект „УСПЕХ” с ръководител Виолета Драганова се сформира клуб „Архимед”. На 15 юни 2012 г. се проведе заключителната изява  «Моята любима (най-интересна, най-забавна) математическа задача». Гости бяха    учениците от клуб „Полезна и забавна математика”, клуб „Математици” от V клас и съучениците на участниците в клуба.
С изявата  учениците от клуб „Архимед”  показаха какво са  научили през изминалите месеци:

  • Кога, къде и как е възникнала математиката.
  • Как се решават забавни, логически и задачи от математически състезания и олимпиади.
  • Какво са научили за големия принос на древногръцките математици - за събиране, описване и обогатяване на математическите си знания.

Всeки ученик от клуба подготви и представи задача, която му е харесала или допаднала.Весела подготви задача, която се решава по-лесно с таблица. Звезделин, Юксел, Йордан Димана, Теодора и Ния подготвиха логически задачи и задачи от забавната математика.  Диляна и Милена подготвиха кръстословица, в която включиха знанията и уменията придобили през изминалата година. 

Гостите активно се включиха в решаването на задачите. Участници и публика усетиха, че математиката може да бъде забавна и величествена. Тръгнаха си удовлетворени от прекрасните и приятни минути от забавната математика.Категории: "УСПЕХ" | Views: 998 | Добавено от: Petrova | Rating: 3.0/1
Общо бр. коментари: 0
avatar