Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2012 » Юни » 21 » Заключителна изява на проект „Подавам ти ръка!”
15:38
Заключителна изява на проект „Подавам ти ръка!”
На 15.06.2012 г. с представяне на постановката „Българи от старо време” в етнографския музей „Хаджи-Ангелова къща” и голям концерт спектакъл в Читалище „Напредък” бе проведена заключителната изява на проект „Подавам ти ръка!” на Училищното настоятелство към ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” Търговище - към Министерството на образованието, младежта и науката, по Национална програма за младежта – 2011/2015 г., Национален център „Европейски младежки програми и инициативи", Подпрограма 3: Младежко доброволчество и участие в доброволчески инициативи.
В продължение на шест месеца 100 ученици доброволци от ІХ, Х и ХІ кл. работиха в 4 целеви групи, осъществиха различни инициативи - създаден е Доброволчески център, реализирани са две театрални постановки – „Българи от старо време” и „Петък 13”, издаден е литературен сборник „Искам в моя свят добро да има”, построена е беседка по пътеката от село Черковна за хижа „Младост”.
Към каузата на доброволчеството са привлечени много настоящи и бивши ученици и учители на ІІ СОУ, родители, хора от всички възрасти, от различни професии. Проектът бе реализиран в партньорство с институциите, приемащи доброволци – Регионална библиотека, Регионален исторически музей, Държавен архив, Туристическо дружество „Никола Симов”, Дневен център за възрастни хора, пенсионерски клубове и др.
Чрез проекта се възродиха и обогатиха традициите на доброволчеството като форма на активно гражданско участие и устойчивост на демократичните ценности. Популяризира се неформалното образование като начин за придобиване на нови знания, умения и опит сред младите хора. Предоставиха се възможности на младите граждани да се включат реално в обществото и да допринесат за промяна в начина на живот на неговите членове. Подобриха се социалните умения и качества на младите хора - за работа в екип, за решаване на проблеми и конфликти, инициативност, социална отговорност, ангажираност, общителност, лидерство, организационни умения, самостоятелност и др.
Категории: Национален проект "Подавам ти ръка" | Views: 991 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar