Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2017 » Март » 2 » Занятие на тема „Документи при кандидатстване за работа – автобиография, мотивационно писмо“
09:55
Занятие на тема „Документи при кандидатстване за работа – автобиография, мотивационно писмо“

На 01.03.2017 г. учениците от ХІІ в клас на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище проведоха занятие по проект "Система за кариерно ориентиране в училищното образование BG05M20P001-2.1-0001" на тема „Документи при кандидатстване за работа – автобиография, мотивационно писмо“. Обучител бе Йорданка Филева – главен учител по български език и литература. На занятието присъства Г. Йорданова – заместник-директор на Второ СУ. Учениците се запознаха с основните изисквания за създаване на текстове от институционалната сфера, демонстрираха умения за подготовка на документи, за аргументиране с ярки факти и лична убеденост. Обучението за кариерното ориентиране на учениците продължи с практическа част, включваща участието на младите хора в процедури за подбор – по документи и чрез интервю.

Дванадесетокласниците представиха симулацията „интервю за работа“ - в централния офис на верига хотели екип от отдела за човешки ресурси проведе интервютата с кандидатите за работа. Предварително бяха обявени свободните позиции - управител на хотел, връзки с обществеността, готвач, барман, охрана, сервитьор. Екипът на фирмата, включващ Анастасия, Теодор, Славомир и асистент Ани, подготви интересни въпроси и провокации, за да могат всички да се изявят с най-добрите си качества. В ролите на кандидатстващи за работа бяха Мария, Пламена, Мариела, Габриела, Велислав, Есин, Георги. Всички се готвиха с голям интерес, участваха с желание, защото осъзнават, че на истинския пазар на труда ги очакват много предизвикателства.

 

 

 

Категории: Кариерно ориентиране | Views: 1093 | Добавено от: Rebi | Rating: 3.8/4
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar