Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2013 » Ноември » 14 » Житейските умения на зрелостниците - заедно за „Моето първо работно място”
12:09
Житейските умения на зрелостниците - заедно за „Моето първо работно място”

През настоящата 2013/2014 учебна година дванадесетокласниците на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов" гр. Търговище се включват в образователната кампания на КНСБ „Моето първо работно място”. Основните знания и умения, които те ще придобият, се отнасят до трудовите, социалните и осигурителните им права. Изработените наръчници за зрелостниците и за класните ръководители, действащият сайт и листовките улесняват обучението на учениците по различни теми: „Искам да постъпя на работа”, „Започвам работа”, „Възнаграждението за моя труд”, „Защита от рискове на работното място и в живота – задължително осигуряване”, „Работното време, почивки и отпуски – мога ли да го управлявам сам(а) и как?”, „Безопасен и квалифициран труд – от кого зависи?”, „Веднъж постъпил(а) на работа, мога ли нещо да променя? А, ако не ми харесва, как да напусна?”, „Кой следи за правата на работещите? Къде и как да ги намеря?”, „Работа в чужбина – интересно е. Има ли правила?”
Началото на кампанията бе дадено на 5 октомври 2011 г. Участие в нея вземат КНСБ - СБУ, МОН, директори на училища и зрелостници. Кампанията „Моето първо работно място” се подкрепя и от Фондация „Фридрих Еберт”.
За допълнителна информация: http://mfwp.labour-bg.net

Йорданка Филева – класен ръководител на ХІІ б клас
ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов" гр. Търговище


Категории: Дейности и инициативи | Views: 903 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar