Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Април » 29 » „Живот, пронизан от слънце” - бинарен урок по български език и литература
12:27
„Живот, пронизан от слънце” - бинарен урок по български език и литература

„Живот, пронизан от слънце” - под този надслов се проведе бинарен урок по български език и литература на 28.04.2015 г. Участници бяха учениците от ІV „в” клас , VІ „а” и VІ „б” клас с техните учители Маринела Колева- старши учител в начален етап и Силвия Николова – старши учител по български език и литература.

Децата се потопиха във вълшебния и мъдър свят на Екзюпери и неговия герой Малкият принц, любимец на малки и големи.

Целта на бинарната форма на обучение по български език и литература е по - малките ученици да се подготвят за най - важния компонент в работата върху художествения текст - литературния анализ.

Особено радващо е, че четвъртокласниците реагираха адекватно на въпросите, даваха емоционални и изчерпателни отговори, сочещи осмисляне на литературната творба.

За творческата атмосфера допринесоха направените илюстрации към „Малкият принц” и съчиненията на тема „Какво е за мен приятелството”, „Най хубавото се вижда само със сърцето”, „Приятелство не се купува” - подарък от шестокласниците.

Да си пожелаем този успешен експеримент да се мултиплицира!

 

 

Маринела Колева- старши учител в начален етап
Силвия Николова- старши учител по български език и литература

Категории: Дейности и инициативи | Views: 1924 | Добавено от: Rebi | Rating: 3.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar