Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Ноември » 28 » Златен медал за Владислава Иванова от ІІ СУ Търговище – от ІХ Национално състезание за ключови компетентности по природни науки
10:00
Златен медал за Владислава Иванова от ІІ СУ Търговище – от ІХ Национално състезание за ключови компетентности по природни науки

Владислава Иванова Иванова  от Х г клас на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище спечели златен медал в ІХ Национално състезание за ключови компетентности по природни науки на тема „Науката не е от вчера”, което се проведе  в Ловеч на 19 и 20.11.2016 г. Отборът, в който тя беше включена, се класира на първо място. Участваха 60 ученици от цялата страна, които не се познават. Те бяха разпределени на случаен принцип в 10 отбора с идеята да станат екип чрез участие в състезанието. Надпреварата се проведе в два кръга, включващи решаване и публично представяне на 6 задачи, с които се проверяват ключови компетентности в областта на природните науки – физика, химия и биология. Автори на задачите са учени от СУ „Св. Климент Охридски” и ЮЗУ „Неофит Рилски” Благоевград. Домакини на състезанието бяха РУО Ловеч и Община Ловеч. Заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов, кметът на Ловеч Корнелия Маринова и началникът на РУО Ловеч Еленко Начев поздравиха учениците и връчиха медалите и грамотите на победителите.

Поздравления за високото отличие на Владислава и на нейните учители: Николинка Петкова – старши учител по биология и здравно образование, Гинка Русева – старши учител по химия и опазване на околната среда, Соня Симеонова - старши учител по физика и астрономия. 

  

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Конкурси | Views: 1467 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar