Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Януари » 29 » 29 януари – ден за признателност към героите!
11:02
29 януари – ден за признателност към героите!
Ученици от гимназиален етап на ІІ СОУ «Проф. Никола Маринов» Търговище, под ръководството на главните учители Здравка Радева и Йорданка Филева и на педагогическия съветник Стойне Калайджийски, поднесоха венец пред паметника на Казимир Ернрот - руски офицер, роден във Финландия, участник в Руско-турската война (1877-1878) като командир на XI пехотна дивизия. Неговото име е записано в историята на Търговище. На 29 януари 1878 г. ген. Ернрот изпраща войскова част и оръдия в Ески Джумая и това негово решение донася спасение на града. В знак на признателност с минута мълчание ученици и учители почетоха паметта на загиналите за свободата на Търговище.
В студения януарски ден младите хора на нашия град още веднъж доказаха, че обичат родния си край и се гордеят с неговата героична история. Без високопарни фрази и показност те организираха поредния урок по патриотизъм, включвайки се в инициативата „На училище извън училище". 


Категории: На училище извън училище | Views: 716 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
avatar