Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Ноември » 23 » 45 години по пътя на успеха
12:11
45 години по пътя на успеха

45 години Второ СОУ „Проф. Никола Маринов” Търговище!

45 години от създаването на най-голямото училище в Търговищка област!

На 20 ноември 2015 г. много ученици, учители, родители, граждани присъстваха на един уникален празник - знак за духовна връзка, неподвластна на времето и пространството.

Във фоайето на Регионалната библиотека бе открита изложба с творби на ученици от профил „Изкуства – изобразително изкуство“. Стари къщи, пейзажи, портрети, натюрморти оживяват в рисунките на младите художници, достойни наследници на проф. Никола Маринов.

 

 

В концертната зала на Младежкия дом певци, музиканти и танцьори се сляха в магията на един невероятен спектакъл с мото „Нека бъде светлина!” по сценарий на Здравка Радева – главен учител по български език и литература. Галя Йорданова – помощник-директор - прочете поздравителен адрес от името на Галя Панайотова – директор на училището. Поздравления поднесоха д-р Дарин Димитров - кмет на Търговище и Дарина Димитрова – началник на РИО Търговище. Поздравителни адреси и цветя изпратиха Светлин Бонев – областен управител на Област Търговище, Янка Такева – председател на СБУ, много обществени и културни институции, училища, детски градини и др. Емоционалните изпълнения на талантливите ученици от профил „Изкуства – музика“ и Танцов ансамбъл „Мисионис“ показаха за пореден път, че във ІІ СОУ са налице отлични условия за откриване и развитие на творческите заложби на младите хора. В концерта участваха и художествени състави от ЦМДИ.

 Уверени в своето бъдеще, водени от в светлината на духовността, учениците и учителите от ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” Търговище честваха своя празник - следвайки традицията, вървейки към новото. Техният девиз е „Знанието е нашата сила, успехът – нашата цел!”

 

 

Източник: NRGNEWS


Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 798 | Добавено от: Rebi | Rating: 4.5/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar