Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Декември » 1 » Антиспин кампания 2014 във Второ СОУ Търговище
16:53
Антиспин кампания 2014 във Второ СОУ Търговище

По традиция учениците от ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” гр. Търговище отбелязаха 1 декември – Световен ден за борба със СПИН, като се включиха активно в Националната АНТИСПИН кампания, чието мото през 2014 г. е „Животът не е хазарт! Не го проигравай!”. Акцията се проведе съвместно с РЗИ – гр. Търговище, откъдето предоставиха плакат, видеоматериали, брошури, презервативи. Антония Асенова от ХІІг клас изработи оригинален постер с посланието „Животът е безценен!”. Заедно с нея в акцията се включиха учениците доброволци Мария Кацарова от ІХб клас, Калоян Димитров от Хв клас, Елина Пирева и Джансел Исмаил от ІХг клас. Те раздадоха червени лентички, символ на Световния ден за борба със СПИН, и нагледни материали. На видео стената в училище бяха представени клип и презентация.

В предходните дни във ІІ СОУ се проведе анонимен тест за СПИН, в който по желание се включиха ученици, учители и служители. Координатори на акцията в училището бяха Станислава Пейчева - медицински специалист, Елина Богословова – главен учител по биология и здравно образование, Гинка Русева - старши учител по химия и опазване на околната среда.

Чрез АНТИСПИН кампанията екипът на ІІ СОУ заявява своята отговорна гражданска позиция по проблема и призовава „Да запазим посоката, да продължим пътя!”.

Елина Богословова – главен учител
по биология и здравно образование

Категории: Дейности и инициативи | Views: 1146 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar