Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Ноември » 2 » Бинарен урок по математика и информационни технологии
10:23
Бинарен урок по математика и информационни технологии

На 30.10.2015 г. във Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ се проведе бинарен урок по математика и информационни технологии на тема „Използване на специални математически знаци и уравнения“ с учениците от 10 „в“ клас, профил „Природоматематически“. Главен учител по математика госпожа Виолета Драганова  постави задача  квадратно неравенство, което  учениците решиха математически. Под ръководството на старши учител по информатика и ИТ госпожа Венка Петрова, с помощта на вградения редактор за формули (Equation Editor), учениците изписаха решението на задачата и извършиха обмен с други приложения, като съставиха електронната таблица и чрез диаграма (Scatter(X,Y)) построиха  графиката на квадратната функция - парабола.

На урока присъстваха госпожа Галя Панайотова - директор на училището - и госпожа Галина Йорданова – помощник-директор и преподавател по математика. Те наблюдаваха работата на учениците и се увериха, че използването на ИКТ по математика води до усъвършенстване на знанията на учениците и повишаване на дигиталната им компетентност.

 

Категории: Дейности и инициативи | Views: 1195 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar