Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Януари » 31 » Да научим за професията на тези, които осигуряват нашата безопасност
15:03
Да научим за професията на тези, които осигуряват нашата безопасност
Четвъртокласниците от II СОУ „Проф. Никола Маринов" гр. Търговище посетиха сградата на РПУ град Търговище. Учениците се запознаха със задълженията на полицейските инспектори от отделните сектори. Научиха много за професията на полицая, за униформата и принадлежностите на полицейския инспектор, разгледаха служебен автомобил на Пътна полиция. Служителите на реда разведоха младите посетители из сградата на РПУ. Силно впечатление направи на децата помещението за временно задържане на лица. С голям интерес учениците изслушаха дознателя и се запознаха с неговите задължения. Началникът на РПУ покани четвъртокласниците в кабинета си, където се проведе един вълнуващ и полезен разговор на тема „Как да стана полицай?” След това децата поеха към дежурната полицейска кола на КАТ. 
При посещението у учениците се изградиха и усъвършенстваха различни житейски умения - за общуване, за работа в екип, за поемане на отговорност и вземане на решения, за изграждане на поведенчески модели за защита и самозащита. Децата се убедиха, че много интересни и полезни неща могат да се научат и извън училище.

Категории: На училище извън училище | Views: 1118 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar