Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2012 » Май » 16 » Да подкрепим кампанията на БНТ „Пиши на кирилица”!
10:04
Да подкрепим кампанията на БНТ „Пиши на кирилица”!
 
В интернет пространството се шири отчайваща неграмотност! Пишем българските думи с латински букви и се получава един хаос – «маймуница». Пишем неграмотно, не познаваме родния се език! Почти всеки втори български ученик има проблеми с четенето и разбирането на текст на родния си език, съобщи Европейската комисия.
В навечерието сме на 24 май, най-българския празник. Само след няколко дена ще прозвучи незабравимият химн "Върви, народе възродени!” Ще организираме шествия, ще кичим с цветя портретите на Кирил и Методий... Но пазим ли делото им? Днес кирилицата е третата официална писменост в Европейския съюз, след латиницата и гръцката азбука. Използват я 224 милиона души в различни европейски страни.
Нека запазим оптимизма, че благодарение на нашето "а”, "бе” България ще пребъде!
Нека пишем на кирилица!
Всички, които се присъединяват към нашия призив, да публикуват във фейсбук следния линк: http://bnt.bg/bg/news/view/76130/pishi_na_kirilica
Учениците от клуб „Силата на словото” Х б кл.
Проект „УСПЕХ”
ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” Търговище
Категории: "УСПЕХ" | Views: 1518 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/5
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar