Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Ноември » 25 » Юбилеен сборник „Нека бъде светлина!“ във ІІ СОУ Търговище
13:25
Юбилеен сборник „Нека бъде светлина!“ във ІІ СОУ Търговище

Юбилеен сборник „Нека бъде светлина!“ издадоха във Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище. Той е посветен на 45 – годишнината от създаването на училището. В него са включени литературни творби, на различни теми, на ученици от V до ХІІ клас. Голяма част от стихотворенията, есетата и разказите са отличени в национални конкурси. Създаването на юбилейни сборници е традиция в училището. Новото е, че настоящето издание съдържа и ученически текстове на английски език с превод на български език. Снимки от живота на училищната общност допълват визията за ІІ СОУ като училище, в което се учат и възпитават талантливи млади хора, от квалифицирани и амбициозни педагогически специалисти.

Всички ученици, чиито творби са включени в сборника, и техните преподаватели получиха екземпляр от изданието. Алманахът ще „разказва“ за най-голямото училище в областта и в много институции в Търговище – РИО, Община, Областна управа, Регионална библиотека, Регионален исторически музей, Младежки дом и др.

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 629 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar