Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2012 » Май » 9 » КЛУБ „Т У Р И З Ъ М”
11:20
КЛУБ „Т У Р И З Ъ М”
 
Членовете на Клуб „Туризъм” по проект „Успех” при Второ СОУ „Професор Никола Маринов” на 5 май 2012 год. посетиха Ивановските скални църкви и пещера „Орлова чука” в природен парк „Русенски лом” .
Участниците в клуба разгледаха с интерес запазените в църквата стенописи от Средновековието . От панорамната скала се насладиха на прекрасната природа на живописния каньон на река Русенски Лом.
Обикаляйки по пътеките и скалните стълби , учениците туристи разгледаха разрешените за посещение места и се убедиха в думите на екскурзовода, че издълбаните на различна височина в скалите църкви и всичките помещения край тях в местността „Писмата” при село Иваново образуват големия скален манастир „Свети Архангел Михаил”. В същия ден посетиха и музеен резерват – пещера „Орлова чука”, която се намира в близост до село Пепелина , община Две могили.
Малките туристи бяха очаровани от пещерните образувания. „Пеещият сталактон” изненада посетителите със звуците, които издава при докосване. Естествено най- голям интерес и за нас представляваше изворчето с чудодейната изворна вода на желанията . Учениците се насладиха и на невероятната гледка към природен парк „Русенски Лом”, откриваща се от входа на пещерата.
Категории: "УСПЕХ" | Views: 802 | Добавено от: MRebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar