Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Януари » 31 » Любовта към родния град и към изкуството
15:28
Любовта към родния град и към изкуството
Ако сте ценители на красотата, изложбата на ученици от VІІІ б и ХІ в клас на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов" Търговище е вашето преживяване. Вниманието на младите художници от профил „Изкуства" е привлечено от старата градска архитектура на родния град, от старите къщи, в които има български дух. Всяка картина е различна и като цвят, и като усещане, като чувство за светлина, а пейзажите създават усещане за романтика и свобода. Под ръководството на своите преподаватели Татяна Трендафилова и Кирил Батембергски учениците съчетават любовта си към родния град и към изкуството. С много позитивизъм, хармония и доброта зареждат картините на Нелита Пламенова и Христина Митева от ХІ в клас, на осмокласниците Анахид Минасян, Георги Дросев, Даниела Филипова, Елис Хюсеинова, Камена Колева, Цветелин Цвятков, Цветелина Лазарова, Цветомира Енчева, Яница Янкова.
Изложбата е подредена във фоайето на първия етаж на училището. С нея художниците родолюбци се включват в интердисциплинарния проект „80 години по пътя на времето – от Ески Джумая към Търговище". 
Убедете се сами в таланта на младите хора на Търговище – достойни наследници на проф. Никола Маринов.


Йорданка Филева – главен учител 
по български език и литература


Категории: От Ески Джумая към Търговище | Views: 1105 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar