Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Януари » 17 » Международно признание за литературни таланти
13:59
Международно признание за литературни таланти

Ученици от ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов" Търговище са лауреати  на ХІ Международен детски  екологичен форум „Зелената планета" 2013", като участници в литературния конкурс, посветен на опазване на природата:
Лидия Йорданова ХІІ б клас – ІІ място - разказ
Мустафа Мустафов ХІІ б клас – ІІ място - стихотворение
Надежда Чалъкова ІV в – І място - стихотворение
Марти Савов ІV в клас – ІІ място - стихотворение, ІІІ място - есе
Конкурсът е включен в Националния календар за извънучилищните дейности на МОН. Той се провежда по инициатива на Общоруското обществено детско екологично движение „Зелена планета” в рамките на Международната му програма „Диалог на културите: от запознаването към уважение” и се подкрепя от държавни, научни и културни институции и организации от Русия и други държави. Организатори на национално ниво за България са Фондация „Устойчиво развитие за България”, Руският културно-информационен център и Националният дворец на децата.Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература

Категории: Конкурси | Views: 599 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
avatar