Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Януари » 31 » На крилете на приказките
15:47
На крилете на приказките
Третокласниците от полуинтернатната група с възпитател Евдокия Ненова - ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов" гр. Търговище - проведоха свои занимания извън училище - в Регионалната библиотека „Петър Стъпов” в нашия град. В уютната обстановка на детския отдел те попаднаха в чудния свят на книгата. Децата се понесоха на крилете на приказките – четоха, разказваха, драматизираха. Интересен момент беше прилагането на интерактивните игри "Довърши приказката" и „Познай коя е приказката". Третокласниците представиха и свои творби – стихотворения и разкази. 
Съвместната дейност на педагозите и библиотечните специалисти произтича от това, че приказките винаги са имали важна роля за развитието и възпитанието на децата - развиват въображението и обогатяват речника им. Когато детето е не само пасивен слушател, но и разказвач, то се изразява по-пълно и правилно, което спомага за създаване и усъвършенстване на важни житейски умения.Категории: На училище извън училище | Views: 568 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
avatar