Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2017 » Януари » 30 » „Пиши правилно!“ – изява на групата за дейности по интереси по български език и литература, ХІІ клас
09:52
„Пиши правилно!“ – изява на групата за дейности по интереси по български език и литература, ХІІ клас

На 25.01.2017 г. участниците в групата за дейности по интереси по български език и литература ХІІ клас при Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище проведоха своя публична изява на тема „Пиши правилно!“ Групата е създадена по проект "Твоят час" BG05M2OP001-2.004-0004. Неин ръководител е Йорданка Филева – главен учител по български език и литература. Основни езикови норми на съвременния български книжовен език и тяхното практическо приложение представиха Анастасия Иванова, Габриела Терзиева, Мариела Петкова. При подготовката на своите презентации те използваха различни информационни източници, сред които основни - материали от Института по български език към БАН. В изказванията на дванадесетокласниците се открои чувството им за национална гордост от това, че българският език е „език свещен на моите деди“. Тестовите задачи за правописните и граматическите норми, за фразеологизмите и новите думи в българския език предизвикаха основателния интерес на учениците, тъй като им предстои държавен зрелостен изпит по български език и литература.

 

 

Категории: Твоят час | Views: 1448 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar