Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Март » 26 » „Поетите на Бургас“ – занятия по проект УСПЕХ
11:34
„Поетите на Бургас“ – занятия по проект УСПЕХ

На брега на Черно море посрещнаха Първа пролет учениците от клуб „Силата на словото“, с ръководител Йорданка Филева, и клуб „Искра любородна“, с ръководител Здравка Радева, във ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, по проект УСПЕХ - BG051PO001-4.2.05-0001. На 22 март 2014 г. те проведоха своите занятия в Бургас.Това е родният град на Петя Дубарова, Христо Фотев, Недялко Йорданов, Апостол Карамитев, Георги Калоянчев, Мария Статулова, Тончо Токмакчиев, Димитър Рачков и на още много поети, актьори, режисьори, музиканти, певци, художници. Участниците в двата клуба ще запазят спомена за Бургас и Морската градина, където като на стража се издигат паметниците на Чинтулов, Каравелов, Ботев, Левски, Раковски и други възрожденци.

На Благовещение /25 март/ се навършиха 80 години от рождението на Христо Фотев, авторът на стихотворението „Колко си хубава, господи!“ и на много други творби, които са доказателство, че в Бургас изкуството е винаги голямо и истинско.  


  

Категории: "УСПЕХ" | Views: 929 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar