Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Януари » 20 » Полифоничен урок по литература с ученици на ІІ СОУ Търговище
12:37
Полифоничен урок по литература с ученици на ІІ СОУ Търговище
На 16.01.2014 г. учениците от ХІ в клас, профил „Изкуства", на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов" град Търговище проведоха часа си по литература извън училище. „Природата като част от нравствения идеал на Алеко Константинов и на съвременния българин" бе темата на полифоничния урок, в който единадесетокласниците усъвършенстваха своите умения по български език, изобразително изкуство, музика, информационни технологии - за водене на продуктивен диалог, за развиване на естетическа и културна чувствителност, за изразяване на гражданска позиция и др. Сформираните групи по интереси представиха резултата от предварително извършените дейности – текст за пътеписите на Алеко, нарисуваните от учениците силно въздействащи пейзажи, музикални изпълнения, компютърни презентации, изложба с книги за Щастливеца и от него. Естествената класна стая бе уютната зала на Зелената детска академия в Регионална библиотека Търговище – партньор на ІІ СОУ в много дейности, свързани с младите хора на нашия град.
Урокът е част от инициативата на РИО Търговище „На училище извън училище", една от целите на която е прилагането на нетрадиционни подходи за формиране на житейски умения чрез успешно учене извън класната стая. 
 NRG – Телевизията на Търговище – отрази изявата на учениците.


Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература


Категории: На училище извън училище | Views: 676 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/3
Общо бр. коментари: 0
avatar