Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Декември » 1 » ПРЕДАЙ НАТАТЪК
15:54
ПРЕДАЙ НАТАТЪК


Връстници  обучават  връстници

Първи декември 2014 г., 5 а клас.
Урок по литература на тема:
„Рождество –празник на добротата и светлината”.

Датата не е случайно избрана – започва месецът с най-хубавите зимни празници от народния календар. В класа работим по инициативата „Беседвай с мен” – изпълнение на задачи за самостоятелна подготовка чрез беседване с родители и близки. Учениците споделиха как отбелязват празника Рождество, подготовката и вълненията, очакванията и радостта във всеки дом. Чрез презентация запознах класа с народните традиции и обичаи, с духовния смисъл и символите на големия християнски празник.

На първи декември преди 8 г. в същия час по литература се роди инициативата”Добротворчество”. Всяка година творческият клуб издава „Литературни страници, вдъхновени от БГ Коледа”. Първите „добротворци” тази година излизат от училище. Днес в часа по литература те предадоха своята идея на 5 а клас в обръщение :

Скъпи приятели от 5 а клас,

Преди 8 години ние бяхме петокласници. В нашия час по литература на 1.декември.2007 г. се роди идеята”Добротворчество”, вдъхновена от Българската Коледа. Открихме своя талант чрез поезия и проза да изразяваме мисли, посветени на доброто и красивото в живота. Тази година е последна за нас в училище. Искаме това, което сме създали, да продължи чрез вас. Мислете, творете, живейте в името на доброто. И не забравяйте народната мъдрост :”Ръка, която дава, не обеднява.”

Випуск 2015г.
„Добротворци”

Следващата съвместна дейност на малките и големите ще бъде издаването на брой 8 на „Литературни страници” – последни за зрелостниците и първи за петокласниците. Така ще се направи първата крачка в осъществяване на призива „Предай нататък добротата”.

 

Зорница Апостолова – преподавател по български език и литература,
Ръководител на Творчески клуб “Добротворчество”

Категории: Дейности и инициативи | Views: 743 | Добавено от: Rebi | Rating: 3.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar