Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Септември » 12 » Предизвикателствата пред учителите по български език и литература през новата учебна година
15:25
Предизвикателствата пред учителите по български език и литература през новата учебна година

Учителите по български език и литература във Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“ Търговище започват новата 2016/2017 учебна година с ентусиазъм. Очакват ги много предизвикателства – промени в нормативната уредба, държавен образователен стандарт за усвояването на българския книжовен език, нова учебна програма в V клас, национално външно оценяване в VІІ клас, държавни зрелостни изпити в ХІІ клас и други. Иновативни форми на квалификацията на учителите; обучение, възпитание и социализация на учениците; повишаване функционалната грамотност на младите хора - са само част от проблемите, по които ще работят в екип Здравка Радева, Йорданка Филева, Маргарита Костадинова, Надка Владимирова, Славка Георгиева, Галина Димитрова и Симона Панова. Те разчитат на методическата помощ от страна на ръководството на училището и на Регионалното управление на образованието Търговище, както и на партньорството с родителите и цялата училищна общност.

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 858 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
avatar