Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Ноември » 20 » Светът на проф. Никола Маринов – свят на красотата
09:22
Светът на проф. Никола Маринов – свят на красотата

В навечерието на празника на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище учениците от прогимназиалния етап обогатиха знанията си за живота и творчеството на известния художник, чието име училището с гордост носи. На 19.11.2015 г. преподавателите по информационни технологии организираха представянето на компютърна презентация, посветена на проф. Никола Маринов. С интерес учениците научиха интересни факти за твореца – роден през 1879 г. в Търговище; през 1903 г. завършва в Италия специалност „Живопис“ със златен медал; негови ученици са някои от най-изтъкнатите български художници; автор е на много акварели и стенописи в църкви в България.

Чрез презентацията, всички присъстващи имаха възможността да се докоснат още веднъж до таланта на професора, до неговия свят, изпълнен със светлина и красота.

 

 

 Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 818 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar