Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2013 » Февруари » 26 » Съвместни дейности между училище и университет в областта на музиката
10:24
Съвместни дейности между училище и университет в областта на музиката
На 23.02.2013 г. ученици от клуб "Музикален мениджър" по проект УСПЕХ -  BG051PO001-4.2.05-0001 „Да направим училището привлекателно за младите хора” при Второ СОУ „Проф. Никола Маринов” гр. Търговище, с ръководител Десислава Станкова, участваха в ден на отворените врати в Нов български университет гр. София, където бяха студенти за един ден. Деница от ХІ клас, Кристиана от VІ клас; Милена, Доротея, Теменужка от VІІ клас; Виктория, Пламена, Павлина и Теолина от Х клас се докоснаха до работния процес на преподавателите от департамент "Музика" в НБУ, посетиха курсове по актьорско майсторство и съвременни танци, лекции по поп и джаз пеене на доц. Етиен Леви.
Впечатляващ за певиците бе центърът по изкуствата с множеството галерии, музикален театър, експозициите и библиотеката. Най-значима за учениците бе кръглата маса на тема "Има ли място професията музикален мениджър, музикален предприемач и продуцент в България?". Преподавателите, студентите от специалност "Арт мениджмънт", журналистите, директорите на PR агенции и учениците от Второ СОУ участваха в двучасово дискусионно студио по темата. Кристиана, Милена, Пламена и Деница споделиха своите притеснения за реализацията на младите хора в сферата на изкуството, както и  наблюденията си върху музикалните телевизионни реалита и формати. Те изразиха и желанието младите хора да са още по-упорити в реализирането на мечтите си. Композиторът Георги Арнаудов подари на всички гости диск на Академичния оркестър „Орфеус” при НБУ. Записът от кръглата маса ще се излъчи по БНР. Преподавателите в университета бяха впечатлени от подготовката и амбициите на учениците от Второ СОУ. Младите таланти на Търговище получиха покана да изнесат концерт в музикалния театър на ВУЗ-а. НБУ държи на професионално подготвените кадри и същевременно помага при реализацията на студентите си, има най-добрата база за обучение в областта на изкуството. Учениците, работещи по проект УСПЕХ вече знаят, че страстта към музиката и песента може да прерасне в сериозна професия и доходен бизнес. Само пет музикални училища поддържат взаимоотношения с НБУ, едно от които е  Второ СОУ „Проф. Никола Маринов” гр. Търговище.


Категории: "УСПЕХ" | Views: 732 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar