Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Януари » 8 » Ученическите олимпиади
11:27
Ученическите олимпиади


През декември 2013 г. във Второ СОУ „Проф. Никола Маринов" гр. Търговище бе проведен общинският кръг на олимпиадите по следните учебни дисциплини /по други олимпиадите продължават/.


Учебен предметКласирани ученици за областния кръг
1Български език и литература57
2Математика4
3Математическа лингвистика5
4История и цивилизация12
5Физика8
6Астрономия6

Олимпиадите се осъществяват от експертите в РИО Търговище, директора на училището и училищните комисии, според Изисквания на МОН за провеждане на ученическите олимпиади и националните състезания през учебната 2013/2014 учебна година. 
Целите на олимпиадите са: да се предоставят възможности на учениците за интелектуална изява; да се създадат условия за прилагане на изследователски методи в конкретни предметни области; да се мотивират учениците и техните учители за творчески изяви; да се стимулира личностната изява на учениците; да се мотивират учителите за работа с ученици с изявени способности.

Още за ученическите олимпиади и състезания ТУК:
Категории: Олимпиади | Views: 856 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
avatar