Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Декември » 23 » Ученици от 11 клас отбелязват Коледа в Германия
16:02
Ученици от 11 клас отбелязват Коледа в Германия

Учениците от 11а клас на Второ СОУ ,,Проф.Н.Маринов“ подготвиха и представиха урок на тема ,,Коледа в Германия“ под ръководството на Светлана Василева , старши учител по немски език.

В навечерието на Коледните празници единадесетокласниците   Преслава, Сузана и Мерал представиха презентациите си и ,, повдигнаха“  вълшебната Коледна завеса:

,,Подготовката на немските семейства започва месец преди Коледа.Подреждат се коледни базари, ухае на канела,звучи коледна музика.В очакване на празника Николаустаг /6.декември/ всички деца още от вечерта поставят обувките си пред вратата на дома. Свети Николаус поставя през нощта в тях бонбони, орехи, мандарини и шоколади.

Дните до Коледа децата отброяват с традиционния ,,Шоколадов календар“ от 24 прозорчета. С отварянето на всяко прозорче децата откриват шоколадова изненада.

Традицията повелява на Коледа да има Stollen, сладкиш с форма на хляб , с много масло,сушени плодове и стафиди, ароматни подправки и покрит с пудра захар.“

Приказният урок в 11 клас завърши с много настроение и дегустация на всички коледни лакомства.

Весела Коледа!

 

 

Категории: Дейности и инициативи | Views: 810 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
avatar