Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Февруари » 23 » „В света на приказките“ – междинна представителна изява по проект УСПЕХ
09:29
„В света на приказките“ – междинна представителна изява по проект УСПЕХ

На 19.02.2015 г. се проведе междинната представителна изява на клуб „Приказни пътешествия” и клуб „Приказен свят” по проект УСПЕХ при ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” гр. Търговище - с ръководители Ана Цанкова и Антоанета Стоянова.

Поправяне на грешки в объркани приказки, разшифроване на кодове с цел откриване посланието на техните автори, съставяне на рими, решаване на кръстословици със закодирано името на популярен приказен герой – тези и много други дейности бяха извършени от учениците. Малките пътешественици в света на приказките, разделени на три отбора, показаха креативност, бързина, съобразителност. Решавайки картинни ребуси, те откриха името на великия революционер Васил Левски, неговото родно място, както и града, близо до който е заловен. Разказаха за неговото дело и за любовта му към Родината. На финала на състезанието жури от второкласници определи победителя в играта.

Учениците останаха много доволни от организираната изява. Надпреварата между участниците в двата клуба показа за пореден път, че извънкласните занимания събуждат интереса на децата към приказките – любимото тяхно четиво, правят ги по-добри и задружни.

 

 

Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература

Категории: "УСПЕХ" | Views: 624 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar