Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Декември » 22 » Вечер без тютюн – дейност по проект във ІІ СОУ Търговище
17:37
Вечер без тютюн – дейност по проект във ІІ СОУ Търговище

На 10.12.2014 г. учениците от ІХ г клас на ІІ СОУ „Проф. Н.Маринов” гр.Търговище проведоха „Вечер без тютюн” – дейност по проекта „Спри! Избери живота!”. Събитието се проведе съвместно с родители на учениците и с нашите партньори от Регионална здравна инспекция - Търговище.

С ученици и родители беше проведена анонимна анкета относно тютюнопушенето, резултатите от която ще бъдат използвани за изготвянето на електронен профил на пушача и непушача. Гергана – Калина Николова от ІХ г клас изготви и представи презентация на тема „Тютюнопушене или здраве” за вредите от употребата на цигари. Олга Тодорова от РЗИ направи със специален апарат замерване на въглеродния монооксид във въздуха, издишван от присъстващите. Димана Стефанова от ІХ г клас запозна участниците в проекта с информация, свързана с големия проблем за пасивното тютюнопушене. На тази тема беше и предоставения от РЗИ видеоматериал „Денят на Яна”, който силно въздейства на ученици и родители.

В края на вечерта всички си пожелаха хубави коледни и новогодишни празници, здраве и надежда, че чрез дейностите по проекта повече хора ще изберат здравословния начин на живот без тютюнев дим.


Анкетна карта


Ел. Богословова
ръководител на проекта

Категории: Спри! Избери живота! | Views: 1174 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar