Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2017 » Април » 4 » Второ СУ "Проф. Никола Маринов" – Търговище участва в регионалния кръг на националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee
10:52
Второ СУ "Проф. Никола Маринов" – Търговище участва в регионалния кръг на националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee

Национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. Осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Тази година Spelling Bee се провежда за седма поредна година. Състезанието е насочено към ученици до 14 години и до 7 клас от всички общински, държавни и частни общообразователни училища в страната. Провежда в три етапа: училищен, регионален и национален.

На 01.04.2017г. се проведе регионалното състезание в Разград. На него ученици от 31 училища от региона се състезаваха, за да бъдат определени участниците за националното състезание. II СУ” Проф. Никола Маринов” бе представено от Веселина Илиева – 4клас, която се състезава с участници, спечелили първо място на училищните кръгове и Александра Шикова – 3клас , която се състезава с участници, спечелили второ място на училищните кръгове. Нашите участнички се представиха отлично, предвид крехката им възраст и липсата на опит, тъй като това беше тяхно първо участие в такова голямо състезание. Александра достигна до 4 кръг, а Веселина до 6 кръг. Всички участници бяха наградени с грамоти за участие в състезанието. Грамоти получиха и всички училища, взели участие в състезанието. За състезателите имаше и музикален поздрав от Крисия, която спечели второ място на детската „Евровизия” в Малта.

 

Категории: Чужди езици | Views: 1778 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar