Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Ноември » 11 » Във Второ СОУ Търговище - клуб на младия учител
09:33
Във Второ СОУ Търговище - клуб на младия учител

Клуб „Млад учител“ учредиха педагозите във Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище. На 10.11.2015 г. в актовата зала на училището основна тема на разговор бе статусът на учителската професия, предизвикателствата и перспективите пред младите учители.

Обнадеждаващо е, че все повече млади хора желаят да работят във ІІ СОУ, водени от любовта си към децата. Калоян Илиев, Боряна Русева, Кристина Димитрова, Дафинка Стоянова - младши възпитатели в начален етап, Галина Димитрова – младши учител по български език и литература, Алекс Александров – младши учител по физическо възпитание и спорт – споделиха своите мисли за очакванията, които имат в началото на творческия си път, за трудностите, с които се сблъскват – огромно количество документация, нелеко общуване с родителите, недостатъчна мотивация за учебен труд и др. Но с присъщия за младостта си оптимизъм те изразиха твърдото си убеждение, че имат волята и амбицията да се утвърдят сред своите колеги, разчитайки на тяхната подкрепа. Готовността си за подпомагане професионалната адаптация на младите педагози изразиха Наталия Симеонова – старши възпитател в начален етап, Иван Николов – старши учител по физическо възпитание и спорт, Десислава Станкова – старши учител по музика. В този творчески процес подкрепяща среда за всички ще осигуряват с компетентността и професионализма си и главните учители Здравка Радева, Йорданка Филева, Полина Борисова, Елена Чукарева. От името на ръководството на училището Галина Йорданова – помощник-директор – поздрави всички за инициативата и пожела на младите педагози дръзновение и ентусиазъм в осъществяването на мисията учител.

Учредяването на клуб „Млад учител“ е във връзка с реализирането на училищния проект „Искам да стана учител“ в изпълнение на плана за 2014-2020 г. по Националната стратегия за развитие на педагогическите кадри.

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 1100 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar