Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Ноември » 23 » За празника на ІІ СОУ Търговище – бал с маски
12:03
За празника на ІІ СОУ Търговище – бал с маски

На 19.ХІ.2015 г. в актовата зала на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище се проведе "Бал с маски", организиран от методическото обединение на преподавателите по чужди езици, посветен на 45-та годишнина на училището. Участваха ученици от ІV и V клас, учителите по английски език Петя Глеридис, Мария Марчева и др., както и гостите: Венцислав Данев – старши експерт по чуждоезиково обучение в РИО Търговище, помощник-директорите Пламен Иванов и Елеонора Панайотова.

Принцеса Лея (Наси от ХІІ в) и пиратът Джон Силвър (Иво от ХІІ в) заведоха учениците на пътешествие, изпълнено с вълнуващи приключения и преживявания. Джедаят от "Междузвездни войни" се беше отправила на специална мисия, за да намери Силата, а Страшилището на моретата отново бе в търсене на скритите съкровища. Децата отговаряха на въпроси на английски език, свързани с живота и творчеството на проф. Никола Маринов, с историята на училището и известни личности, учили в него. Балът премина в атмосферата на весела музика, танци и интерактивни игри. Организаторите раздадоха много награди и лакомства. С помощта на децата Принцеса Лея прозря, че Силата, която търси, е в знанието, защото "Знанието е нашата сила, успехът - нашата цел " (девизът на ІІ СОУ), а Джон Силвър откри, че "добрият приятел е истинското съкровище". Благодарение на компютърните специалисти Георги и Ангел от ХІІ в балът беше съвършено обезпечен и в техническо отношение.

В края на празненството гостите в ролята си на жури избраха Кристиян от ІV а за Принц, а Йоана - също от ІV а - за Принцеса на бала.

Йорданка Филева – главен учител

 

Категории: Дейности и инициативи | Views: 1111 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar