Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Май » 30 » Заключителната представителна изява на клубовете „Празнуваме заедно” и „Празничен календар”
10:29
Заключителната представителна изява на клубовете „Празнуваме заедно” и „Празничен календар”

На 19.05.2014 г. се проведе заключителната представителна изява на клубовете „Празнуваме заедно” и „Празничен календар” по проект ”Успех” към ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов”, с ръководители – Антоанета Стоянова и Ани Цанкова.

Пред своите родители и гости те представиха изработените от сръчните им ръце изделия, свързани с празниците и обичаите в нашия роден край. Показаха знания за обичаите и традициите, свързани с тях. Заедно с техните ръководители те потвърдиха, че българските празници и обичаи са жизнени и днес, че ги тачим и очакваме всяка година с радост и топлота, защото в тях са събрани богатият народен дух, вярата в доброто и надеждата в утрешния ден.

Учениците рецитираха стихове за Трифонов ден, Баба Марта, 3 март и 24 май. Пяха песни за хубавицата Пролет и Лазаровден, както и за българските опълченци. Тържеството бе аплодирано от гостите, които бяха удовлетворени от наученото от техните деца.

   

   

Категории: "УСПЕХ" | Views: 774 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar