Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Май » 4 » Завърши конкурсът, посветен на 400-годишнината от смъртта на Шекспир
10:08
Завърши конкурсът, посветен на 400-годишнината от смъртта на Шекспир

На 27.04, в присъствието на авторите на презентациите, плакатите и есетата беше отчетена дейността по обявения от МО на преподавателите по чужд език  при  Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище  конкурс, посветен на 400 години от смъртта на „Ейвънския бард”.

С раздаването на наградите за прекрасните творби, посветени на живота и творчеството на Уилям Шекспир, още веднъж бе отчетено влиянието му върху англоезичната, европейската и световната култура въобще, защото от него са повлияни по – късните драматурзи, поетите през Романтизма, романистите от 19.век, композиторите, художниците и не на последно място – съвременният английски език.

Датата съвпадна и със 150-та годишнина от рождението на предложения за Нобелова награда за литература изключителен български поет и интелектуалец Пенчо Славейков, чийто принос за издигането на българската култура на европейско ниво е безспорен.

Елена Стефанова- главен учител

 

Категории: Чужди езици | Views: 1185 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar