Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Януари » 17 » Житейски умения за оказване на първа помощ
15:56
Житейски умения за оказване на първа помощ
 
Формиране на важни житейски умения за оказване на първа помощ на тема „Кръвотечение и кръвоспиране" демонстрираха учениците от VI б клас на II СОУ „Професор Никола Маринов" в часа на класа. Те използваха метода „Връстници обучават връстници". 
Милен Владимиров и Иво Йорданов – доброволци от БЧК – създадоха подходяща атмосфера в часа. Те показаха на практика как трябва да се действа, когато се наложи да се оказва първа помощ. Учениците си припомниха алгоритъма за търсене на телефон 112. Съдействие оказа медицинският специалист в училището Станислава Пейчева. Голяма активност проявиха шестокласниците Томислава и Янислав. 
Срещата обогати всички участващи, които изразиха увереност, че като добри граждани могат да помогнат в беда и да сътворят миг добро.


 
Категории: Дейности и инициативи | Views: 579 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
avatar