Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2012 » Ноември » 19 » 18 НОЕМВРИ 2012 Г. – СВЕТОВЕН ДЕН ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ ПРИ ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ
18:37
18 НОЕМВРИ 2012 Г. – СВЕТОВЕН ДЕН ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ ПРИ ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ
За поредна година отбелязваме световния ден за възпоменание на жертвите при пътно-транспортни произшествия. Във Второ СОУ „Проф. Никола Маринов” гр. Търговище се проведоха много инициативи с цялата училищна общност. Във всички паралелки класните ръководители проведоха часове по темата – разговори, викторини, презентации. На информационно табло във фоайето на училището е поставено „Обръщение към родителите”, съдържащо практически съвети за безопасността на учениците. През октомври и ноември на организираните срещи с учениците от начален етап инспектор Пламен Петков от КАТ Търговище разясни  основните моменти от всекидневието на децата, когато е застрашено тяхното движение: в играта на пътя; на път до училище и обратно; при езда на велосипед, каране на кънки, скейтборд и др.; при използване на МПС за обществен превоз. Второкласниците показаха какво знаят за своята безопасност в играта „Редене на пъзел с пътните знаци”. Своите виждания по темата децата от І до ІV кл. показаха в конкурса за рисунка на тема „Спазвам правилата”. С най-сполучливите рисунки, постери и други материали е подредена изложба. Тези инициативи са организирани от Училищната комисия по безопасност на движението по пътищата с председател Пламен Иванов – помощник-директор. Чрез тях апелираме към родители, учители и водачи на МПС за системна възпитателна работа с децата и учениците за изграждане на умения и навици за безопасно движение.

Категории: Актуални събщения | Views: 1039 | Добавено от: MRebi | Тагове: полиция, Безопасност, БДП | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar