Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Октомври » 28 » Бедността може да се преодолее чрез образованието – според ХІІ в клас на ІІ СУ Търговище
08:22
Бедността може да се преодолее чрез образованието – според ХІІ в клас на ІІ СУ Търговище

,,Всеки трябва да има равен достъп до образование“ – това бе темата на урока в часа на класа, чрез който на 24.10.2016 г. учениците от ХІІ в клас на Второ СУ ,,Проф. Никола Маринов“ Търговище, с класен ръководител Светлана Василева, се включиха в инициативата на УНИЦЕФ ,,Най-големият  урок в света“. Целта бе за пореден път зрелостниците да се убедят в силата на образованието. От разнообразните онлайн ресурси те научиха, че не всички деца по света могат да се докоснат до знанието и че над 120 милиона от тях не посещават училище. Убедиха се, че образованието е процес, който трябва да съпътства човека през целия му живот и че то дава възможност за преодоляване на бедността в глобалния свят. Стигнаха до извода, че качественото образование е ключово за икономическия и устойчив растеж на страната ни.

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 892 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
avatar