Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2017 » Май » 2 » Екип от десетокласници участва в регионална конференция за Левски
11:39
Екип от десетокласници участва в регионална конференция за Левски

На 29.04.2017 г. ученици от X в клас, профил „Хуманитарен“, на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“, взеха участие в регионалната ученическа конференция „Всичко се състои в нашите задружни сили“, посветена на 180 години от рождението на Васил Левски. В Историческия музей в гр. Попово те представиха моменти от живота и делото на Апостола: Недялка Стоичкова – „Съдебният процес срещу Левски“; Велислава Велкова – „Вещите на Апостола, които се пазят до днес“; Цветина Манова – „Мисли и завети на Апостола“. По време на конференцията се състоя среща разговор с проф. доктор Пламен Павлов.

Гости и участници присъстваха на откриването на изложбата "От ръката тревненска" и посетиха скалния манастир край село Крепча. За участието си в конференцията учениците получиха сертификати и награди от организаторите. Екипът на Второ СУ Търговище бе подготвен от Катя Цветкова – старши учител по история и цивилизация.

Ученическата конференция бе организирана от СУ "В. Левски" гр. Опака, Историческия музей гр. Попово, Обществения комитет "В. Левски" гр. Търговище и РУО гр. Търговище.

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Клуб "Млади възрожденци" | Views: 960 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
avatar