Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Октомври » 25 » Интердисциплинарни изследователски задачи в обучението по български език и литература – във Второ СУ Търговище
08:35
Интердисциплинарни изследователски задачи в обучението по български език и литература – във Второ СУ Търговище

В часовете по български език и литература учениците от VІ б клас на Второ СУ „Проф. Никола Маринов” Търговище изпълняват изследователски задачи, чрез които осъществяват интердисциплинарна връзка с география, история и цивилизация и изобразително изкуство. „По този начин се провокира интересът на децата към изучаване на родното място, развиват се уменията им за възприемане и създаване на текст по научен въпрос, усъвършенстват се способностите им за извличане на информация от различни източници“ – сподели Галина Димитрова, учител по български език и литература и класен ръководител на VІ б клас.

Физикогеографска характеристика на област Търговище“ бе темата, по която малките изследователи съставиха своите научни текстове - разположение, площ, общ брой населени места, общини, общински центрове, население и др. Шестокласниците имаха за домашна работа да проучат по избор едно населено място от областта или съседни региони, с важно историческо, културно или туристическо значение. В проектите си учениците са вложили много труд, умения и съобразителност, за да представят по най-атрактивния начин област Търговище и избраните от тях села и градове. Художниците са нарисували интересни обекти. В творбите им могат да се видят много рисунки и снимки - градският шадраван, езерото „Борово око“, могилата при село Овчарово, село Ястребино и паметникът на шестте ястребинчета, паркът на авиацията и Историческият музей в Омуртаг.

Създадените продукти учениците подредиха в Кибер центъра на училището, за да запознаят и своите съученици с интересни места от региона.

   

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Иновативни практики | Views: 1779 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
avatar