Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2017 » Юни » 26 » Младите предприемачи на Второ СУ Търговище се представиха отлично
08:35
Младите предприемачи на Второ СУ Търговище се представиха отлично

На 24 и 25.06.2017 г. в София ученици от Х в и ХІ а клас на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище се представиха отлично в поредния етап от проекта "Дай старт на успеха" на Джуниър Ачийвмънт и Кока-Кола България. Те преминаха през втория модул на обучение по проекта. През първия ден имаха теоретични занимания, а през втория - практическа част. Заедно със свои връстници от София, Своге, Самоков, Костенец, Лом и Търговище бяха разделени в 10 отбора, всеки от които разработи и предложи конкретни решения на практически казус. Учениците работиха върху реален проблем за България - трудността пред младите хора да изберат своето призвание и да се реализират професионално. Журито - Михаела Милкова от Coca-Cola HBC Bulgaria, Мария Янкова от UNICEF Bulgaria и Александрос Цицос от TBI Bank - оцени идеите и избра трите най-добри екипа, които ще участват в Лидерската академия на Youthempower през октомври.

5 ученици от ІІ СУ Търговище са сред 20-те, най-добре справили се: Десислава Руменова, Ваня Петрова, Елица Трифонова – от ХІ а клас, Десислава Георгиева, Недялка Стоичкова от Х в клас.

Поздравления за учениците, техните родители и учители – П. Грудева – старши учител по информационни технологии, и К. Цветкова – старши учител по история и цивилизация!

 

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 1021 | Добавено от: Rebi | Rating: 4.0/3
Общо бр. коментари: 0
avatar