Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2012 » Ноември » 13 » НАГРАДИ ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА СЛОВОТО
16:45
НАГРАДИ ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА СЛОВОТО

Мустафа Мустафов от ХІ б кл. на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” гр. Търговище” спечели І място в V национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски” Русе 2012, в категория „Коментар”. Петър Петров от същия клас бе отличен с поощрение в категория „Поезия”. В надпреварата участваха 435 млади автори от цялата страна, с 569 творби. Двете момчета са членове на клуб „Силата на словото” по проект УСПЕХ - BG051PO001-4.2.05-0001 „Да направим училището привлекателно за младите хора” с ръководител Йорданка Филева. Те получиха своите награди от госпожа Галина Йорданова, помощник-директор на училището.

Откъс от коментара на Мустафа „Да превърнем стените в мостове”
16 ноември е международен ден на толерантността. Едно от големите постижения на човешкото развитие е хората да са толерантни един към друг, да се приемат със своите индивидуални особености и с различието в характери и темпераменти, с различните си цветове на кожата, националности, религии, убеждения. Но си мисля - толкова ли лоши и нетърпими сме станали, толкова ли сме притъпи доброто в себе си, че трябва да има и такъв ден? Защото преди да търсим толерантността в световен мащаб, трябва да я намерим във всекидневното си общуване и дори още по-рано - в самите себе си. 
Не само на 16 ноември трябва да си задаваме въпроси: Общуваме ли с хора с различен произход, различна религия, различно социално положение от нас? Зачитаме ли мнението на онези, с които живеем и работим. Толерантни ли сме на пътя, когато чакаме на опашка, когато попаднем в спорна ситуация? Позволяваме ли на хората около нас да мислят различно или налагаме еднолично нашето мнение, а на всеки, който не мисли като нас, сме обърнали гръб? И нека всеки си отговори с ръка на сърцето и се замисли. Само тогава дни като този имат смисъл. Те ще ни направят по-добри и по човечни!
Категории: Конкурси | Views: 726 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar