Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Октомври » 25 » "Най-големият урок в света"
09:02
"Най-големият урок в света"

„Глобалната бедност изисква локални решения“ - това бе темата на урока, чрез който учениците от IX б клас, с класен ръководител Светлана Косева, се включиха в глобалната инициатива „Най-големият урок в света” на UNICEF. Целта бе децата да разберат понятието бедност и какво я поражда. Разделени на групи, учениците осмислиха неравенствата и какво е влиянието на тези неравенства върху обществото и икономиката.

Работата по темата продължи с въпросник, който съдържа 9 твърдения за бедността в световен мащаб. Деветокласниците сами трябваше да решат дали те са верни или грешни. В края на часа учениците с голям интерес изгледаха няколко клипа за най-бедните страни и сами предложиха различни решения за изкореняване на бедността. Те разбраха, че трябва да развиват своите силни страни, да осмислят и отхвърлят всички неравенства като неоснователни и несправедливи.

   

   

  

 

Категории: Дейности и инициативи | Views: 1097 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar