Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Октомври » 20 » „Най-големият урок в света” - за втора поредна година във ІІ СУ ”Проф. Н. Маринов”
13:12
„Най-големият урок в света” - за втора поредна година във ІІ СУ ”Проф. Н. Маринов”

Осмокласниците от профил „Изобразителни изкуства“, с класен ръководител Мария Вълчева, се включиха в тазгодишното издание на глобалната инициатива на УНИЦЕФ - „Най-големият урок в света”. На 19.10.2016 г. в часа на класа учениците разгледаха 17-те глобални цели за устойчиво развитие, които през следващите 15 години трябва да доведат до изкореняване на крайната бедност, ликвидиране на неравенствата в глобален мащаб и справяне с климатичните промени. Изявата цели да запознае учениците с предизвикателствата на нашето съвремие и те да потърсят начини за справяне с тях.

Работата в часа бе фокусирана върху четвъртата глобална цел, посветена на качественото образование. Глобалните проблеми, свързани с достъпа до училище и начините за справяне с тях, осмокласниците дискутираха, след като се запознаха с краткия филм ”Училища, които променят животи”. Работата по групи им позволи да изразят собствена позиция и заедно да потърсят решение.

Осмисляйки силата на образованието да променя животи, учениците се превърнаха в застъпници на равния достъп до образование за всеки по света.

 

  

 

 

Категории: Дейности и инициативи | Views: 1300 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar