Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Януари » 21 » Народното творчество – извор на красота, мъдрост и родолюбие
15:51
Народното творчество – извор на красота, мъдрост и родолюбие

На 23.12.2014 г. година децата от полуинтернатна група трети клас със старши възпитател Наталия Илиева във Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище представиха своя проект, посветен на народното творчество.

Учениците, с помощта на своите родители, дълго се подготвяха за този ден. Подредиха предмети в битов кът, четоха, разказваха, съчиняваха и разучаваха български народни приказки и песни. В часовете по дейности по интереси – изкуства - рисуваха на тема ”В света на народното творчество”. С голямо удоволствие и усърдие изработиха декори и маски за драматизацията на приказките. Издираха и научиха скоропоговорки и гатанки.

„Да дадем на жадния да пие е добро, но още по-добро е да му покажем извора да пие сам до насита” – гласи една народна мъдрост. Изворът на жива вода е българският фолклор, който децата трябва да познават и предават.  

 

   

Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература

Категории: Дейности и инициативи | Views: 942 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar