Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2017 » Юни » 5 » Отлично представяне на ученик от Второ СУ Търговище в Националния конкурс „Бог е любов“
10:25
Отлично представяне на ученик от Второ СУ Търговище в Националния конкурс „Бог е любов“

На 2 юни 2017 г. в Троянския манастир „Успение Богородично“ Димо Русев от Х в клас на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище получи грамота и предметни награди за отличното си представяне с есе в ХVI Национален конкурс „Бог е любов“. Тържествената церемония се проведе в специфичната атмосфера на светата обител. Присъстваха много ученици, родители, учители, духовни лица, журналисти. Поздравления към отличените ученици поднесоха Коста Костов - главен експерт в МОН, Георги Терзийски - областен управител на Област Ловеч, Еленко Начев – началник на РУО Ловеч, Ловчанският митрополит Гавриил, епископ Сионий – игумен на Троянския манастир. В конкурса са участвали ученици от цялата страна, с различни творби – разкази, есета, стихотворения, рисунки, произведения на приложното изкуство. Председател на журито е проф. д-р Иван Желев.

На 1 и 2 юни участниците в конкурса имаха възможност да посетят Природонаучния музей в Черни Осъм, Националното изложение на художествените занаяти в с. Орешак, да разгледат Троянския манастир.

Конкурсът „Бог е любов“ се провежда в два етапа – областен и национален. Той е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците за 2016/17 учебна година.

 

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Конкурси | Views: 951 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
avatar